Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

project: "Βιβλία σε ρόδες" - Παίζοντας μαθαίνω τα δικαιώματά μου


Το "μαγικό κουτί της Αριάδνης" είναι ένα από τα βιβλία που διαβάσαμε και βασίζεται στην αρχή Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί πρέπει να έχει τροφή, στέγη, ψυχαγωγία και ιατρική περίθαλψη.



Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει τα αναγκαία υλικά αγαθά..στέγη..ρούχα..τροφή..και να διασφαλίζει σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Έγινε συζήτηση με τους μαθητές για το τι είναι "δικαίωμα" και και εξηγήθηκε ποια είναι! Παρακολουθήσαμε βίντεο και στη συνέχεια οι μαθητές επέλεξαν ένα από τα δικαιώματά τους και το ζωγράφισαν σε ένα καρτελάκι που στη συνέχεια πλαστικοποιήθηκε. 

Κατόπιν σχεδιάσαμε σε χαρτόνι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με αριθμούς και κενά κουτάκια! Στα κενά κουτάκια ταίριαζαν τα πλαστικοποιημένα καρτελάκια.

Το ονομάσαμε... 
ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ 
 και το παιχνίδι ξεκίνησε!
Ο καθένας μας έπρεπε να ρίξει το ζάρι και στη συνέχεια να 'βρεθεί' στο αντίστοιχο κουτάκι.. Αν βρισκόμαστε πάνω σε κάρτα την κρατούσαμε και διαβάζαμε μεγαλόφωνα ποιο ήταν το δικαίωμα που "κερδίσαμε".. 
Για πιόνια χρησιμοποιήσαμε καπάκια πλαστικά !
Κέρδιζε ο μαθητής που θα είχε τις περισσότερες κάρτες με τη λήξη του παιχνιδιού.
Συνεργαστήκαμε, παίξαμε και "δικαιωθήκαμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου