Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Α τάξη, project "Αλλάζω". Η ιστορία για μας και τα δικά μας ανθρωπάκια, συνεχίζεται...

Γνωρίσαμε την "Κυρά των Κυκλάμινων". Είναι μια από τις καλές νεράιδες του βουνού, που βοήθησε το μπάρμπα Μύθο να συνειδητοποιήσει, αλλά και να εκφράσει τα συναισθήματά του...
Τον πήγε και βρήκε τα έξι πρόβατα που είχαν ονόματα και χάρες συναισθημάτων, και κάθε φορά που τον πλησίαζε κάποιο απ' αυτά του, αυτός επηρεαζόταν, άλλαζε! Ένιωθε χαρά, έκπληξη, θυμό, λύπη, φόβο, αγάπη.

Προβληματιστήκαμε για τις στιγμές  που χαιρόμαστε, λυπόμαστε, θυμώνουμε, φοβόμαστε αλλά ενώ καταλαβαίνουμε πως νιώθουμε "κάπως", η διάθεσή μας αλλάζει, δεν μπορούμε να δώσουμε ένα όνομα ακριβώς αυτό που τελικά νιώθουμε.

Η "τέχνη" να καταλάβουμε τι νιώθουμε και να είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε αυτό που αισθανόμαστε μέσα από την αναγνώριση των συναισθημάτων των άλλων, είναι βασική προϋπόθεση για να έχουμε μια αρμονική ζωή.

Οι μαθητές επέλεξαν μια έκφραση "συναισθήματος" και την δραματοποίησαν για να τη δείξουν στους συμμαθητές τους. Κάποιοι προτίμησαν να εξωτερικεύσουν το πώς ένιωθαν τη συγκεκριμένη στιγμή στο δικό τους ανθρωπάκι.
Επίσης εντόπισαν συναισθήματα που είχαν κοινά με τους συμμαθητές τους.
Έτσι λοιπόν δικός μας μπάρμπα Μύθος πήρε μαζί του τα έξι πρόβατα και ξεκίνησε για ένα μεγάλο ταξίδι όπου εκεί θα τα μοιραζόταν με άλλους και ίσως ήταν...ακόμα πιο ευτυχισμένος.

Οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ομάδες έβαλαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν μια στιγμή από τη ζωή του συμπρωταγωνιστή τους...


χρησιμοποιήθηκαν:

  • άχρηστα υλικά συσκευασίας
  • κομμάτια από τέντα
  • μαλλί πλεξίματος
  • κορδέλες
  • κηρομπογιές και φυσικά
  • η παιδική δημιουργικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου