Σάββατο 2 Απριλίου 2016

2 Απριλίου - Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χάνσεν Κρίστιαν Άντερσεν.

Στο σχολείο, μας επισκέφτηκε η Πλανόδια Βιβλιοθήκη από το Δίκτυο Δικαιωμάτων του Παιδιού.



Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών, για τον κόσμο των βιβλίων. Μέσα από βιωματικές δράσεις, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν παιδικά βιβλία, να αναγνωρίσουν τα δομικά στοιχεία που συνθέτουν ένα βιβλίο (εξώφυλλο,το οπισθόφυλλο την ταυτότητα του βιβλίου) και φυσικά να παίξουν!
Οι μαθητές, ως ανάμνηση της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, πήραν από μια μικρή ιστορία για τα δικαιώματα του παιδιού.

Πλανόδια Βιβλιοθήκη


Μια Βιβλιοθήκη που ταξιδεύει χειμώνα καλοκαίρι, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν στον φανταστικό και συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων στο ύπαιθρο (πλατεία, αυλή σχολείου, δημόσιο κήπο, παιδική χαρά ).

Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη είναι μια εφήμερη βιβλιοθήκη που μπορεί να διαρκέσει λίγες μόνο ώρες ή μια ολόκληρη ημέρα. Ταξιδεύει όπου την καλούν, φέρνει μαζί της πολλά βιβλία, παιχνίδια, παζλ και πολλές δραστηριότητες που τυλίγονται σε ένα πολύχρωμο ύφασμα με φυτά και πουλιά. Θεματικές ενότητες βιβλίων για τη Διαφορετικότητα, για τα Ζώα- Έντομα- Φυτά και τους Γίγαντες, Νάνους και Μάγισσες. Βιβλία χωρίς λόγια, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, εικονογραφημένα, λογοτεχνικά, γνώσεων που απευθύνονται σε διάφορες ηλικίες.

Τέσσερις στηλοθέτες, σκοινί, μουσαμάς, έναν πίνακα κιμωλίας, δάπεδο από χρωματιστό παζλ, μαξιλάρια, η σκηνή του μοναχικού αναγνώστη και μεγάλες φιγούρες που τη διακοσμούν: μια ψηλή καμηλοπάρδαλη, που είναι το σήμα της, ένα δέντρο, το παιδί-αναγνώστη , αφίσες, η σημαία της Πλανόδιας, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου