Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Το γράμμα του Στάθη και η συνέπεια του...

Ήταν μια μέρα διαφορετική για μας γιατί μας περίμενε μια έκπληξη.

Μάθαμε για την επίσκεψη των ταξιδευτών στη λίμνη Τσιβλού και την περιοχή της Πελοποννήσου.



Μας έκανε εντύπωση η γνωριμία τους με το ψάρι το Στάθη.

Την ώρα όμως που βλέπαμε τις φωτογραφίες και θαυμάζαμε τις ομορφιές της φύσης, πληροφορηθήκαμε ότι ένα γράμμα είχε φτάσει στο σχολείο για μας. Ηταν από τον Στάθη.. το ψάρι της λίμνης..δεν είχε ξεχάσει την υπόσχεση που είχε δώσει στους ταξιδευτές.





Λίμνη Τσιβλού
Ακράτα - Αχαΐας

Γεια σας, Είμαι ο Στάθης, ένα ασήμαντο ψάρι του γλυκού νερού και ζω στη λίμνη Τσιβλού...

Η λίμνη είναι ο λόγος ύπαρξης ενός πολύ όμορφου υδροβιότοπου και φιλοξενεί συχνά ταξιδιώτες που έρχονται να θαυμάσουν το τοπίο.

Σήμερα όμως, και την ώρα που έτρωγα με μερικούς φίλους, πέρασαν από μπροστά μου κάτι ανθρωπάκια από καπάκια που ήταν αρκετά διαφορετικα από ότι έχω συνηθίσει να βλέπω...
Έτσι αποφάσισα να βγω για λίγο από το νερό και να πάω κοντά τους. Η συνάντησή μας ήταν διακοπτόμενη, γιατί κάθε τόσο έπρεπε να βουτάω στο νερό να παίρνω οξυγόνο...

Τους ρώτησα λοιπόν, πώς βρέθηκαν σε αυτά τα μέρη και πως ήθελα να τα γνωρίσω και να μου πουν πράγματα για αυτά.

Ξεκίνησε η Κλειώ που διηγήθηκε τις περιπέτειες της και πώς γνώρισε τους υπόλοιπους ταξιδευτες.


Συνέχισε ο Ρω που μου έδωσε πολλές πληροφορίες για το νησί του και πώς αποφάσισαν όλοι μαζί να ταξιδέψουν φετος στην Ελλάδα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της...

Συμφωνήσαμε τελικά πως δεν έχει σημασία πόσο εξαντλημένοι είμαστε μετά από μία κουραστική μέρα, ή μια αγχωτική δραστηριότητα. Η φύση είναι πάντα το τέλειο μέρος για να ξανανιώσουμε.

Έχει βέβαια ένα μοναδικό τρόπο να μας κάνει να φαινόμαστε μικροί και ασήμαντοι, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε τα προβλήματά μας με διαφορετικό τρόπο. Με ηρεμία, με γαλήνη....με καθαρό μυαλό!

Με αγάπη 
Στάθης Ψάρης


Εμείς τον ευχαριστήσαμε απαντώντας του στο γράμμα και του είπαμε ότι θέλουμε να συνεχίσουμε μαθαίνουμε νέα του...

Δε σταματήσαμε όμως εκεί... 


Αφού διαβάσαμε τις πληροφορίες που μας έστειλε για τις ομορφιές του τόπου του, και μετά από ένα συμβούλιο τάξης, σκεφτήκαμε να μαζέψουμε φύλλα από δέντρα και φυτά της περιοχής μας ,να τα παρατηρήσουμε να καταγράψουμε πληροφορίες και να διακοσμήσουμε με αυτά την αίθουσα. 

Κόψαμε κομμάτια τέντας που βρήκαμε στο σχολειο τα κολλήσαμε και ...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου